Premierul Calin Popescu Tariceanu va cere convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare in cazul in care proiectul de lege privind declararea si controlul averilor nu va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni. Ministrul justitiei, Monica Macovei, a prezentat proiectul membrilor cabinetului, urmand ca ministrii sa analizeze si, eventual, sa prezinte observatii pe marginea proiectului de act normativ, a precizat oficialul guvernamental. Proiectul va intra in sedinta Guvernului de saptamana viitoare, iar ulterior va fi trimis spre dezbatere si aprobare Parlamentului.

"Actul normativ este in conformitate cu angajamentele Romaniei de aderare la Uniunea Europeana si raspunde recomandarilor in ceea ce priveste combaterea coruptiei prin mijloace administrative", a afirmat purtatorul de cuvant al guvernului. Oana Marinescu a precizat ca proiectul de lege va fi trimis in procedura normala la Parlament.

Daca nu va fi adoptat pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, premierul va cere convocarea unei sesiunii parlamentare extraordinare pentru dezbaterea si adoptarea acestui act normativ, a aratat purtatorul de cuvant al guvernului.


Despre autor:

Sursa: Bbc.co.uk


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.