La doar doua zile dupa ce senatorul PSD Cristian Diaconescu a anuntat ca social democratii vor prelua, in caz de nevoie, din sarcinile coalitiei de guvernamant, liberalul Dan Motreanu contraataca.

"Liderii acestui partid, aflat intr-o faza avansata de disolutie, incearca sa mascheze aceasta etapa nefasta prin care trece PSD, printr-o mimare a unei activitati pro-europene, activitate prin care spera sa mai atraga cateva procente in sondaje, desi este mai mult decat evident ca laboratoarele din Kiseleff nu mai reusesc sa convinga pe nimeni", a declarat Dan Motreanu, intr-un comunicat dat publicitatii ieri.

In acest context, deputatul PNL a precizat ca, dupa parerea sa, aceasta intentie a social-democratilor vine un pic cam tarziu. "PSD, la un an si jumatate dupa ce a parasit Palatul Victoria, isi anunta disponibilitatea de a rezolva prioritatile integrarii. De ce nu a facut acest lucru in cei patru ani cand s-a aflat la guvernare? Nu sunt un demolator si nu pot sa afirm ca PSD nu a facut nici un pas pe traseul integarii. Totusi, pot spune insa ca nu a facut suficienti pasi, cum nu a facut nici pasii decisivi. De aceea, plecand de la acest aspect, pot afirma ca PSD se afla in pozitia lupului moralist. Fostii guvernanti uita in primul rand ca agenda privind integrarea a Cabinetului Tariceanu a fost din start grevata de faptul ca PSD a lasat o mostenire deloc stralucita. A lasat 14 stegulete rosii, ceea ce a incarcat vizibil agenda actuala, pentru ca primele demersuri au constat in rezolvarea a ceea ce nu s-a facut in guvernarea trecuta".

Potrivit acestuia, daca bunele intentii ale PSD ar fi intr-adevar reale, atunci parlamentarii acestui partid nu ar fi trebuit sa "bage bete in roate" la dezbaterile si adoptarea unor acte normative prioritare pentru integrare. De altfel, acesta considera ca modul in care a actionat si actioneaza PSD in Parlament, dovedeste mai mult o intentie de a incetinii rezolvarea prioritatilor legislative pentru integrare. "Tinand cont de aceste aspecte, se poate trage o concluzie fara drept de apel: demagogia este arma politica numarul unu a PSD", sustine liberalul.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.