Este al doilea an cand deputatul isi incearca talentul la volan, in acest an obtinand locul 8 din 32 de echipaje. Ionica Popescu a participat la competitie alaturi de un jurnalist din presa locala, ea utilizand la raliul o masina de imprumut, un Fiat Albea. Comparativ cu alte autovehicule concurente, printre care un Peugeot si un Chevrolet decapotabile, deputatul crede ca a fost in dezavantaj.

Antrenamentul deputatului a fost scurt, cu doar o zi inainte de competitie, cand si-a aranjat singur mai multe sticle de plastic de doi litri cu apa pentru a simula jaloanele din concurs. In schimb, concurentele s-au antrenat cu arbitri de raliuri. Antrenamentul i-a prins bine, deoarece concursul a avut drept probe principale doua trasee cu jaloane, plus o distanta de 64 de kilometri in zona judetului Hunedoara, cu sapte puncte de oprire. Startul deputatului PC a fost dat de un alt deputat hunedorean, Cosmin Nicula, acesta fiind insa de la Opozitie (PSD).

Cu un an inainte, Ionica Popescu a obtinut doar locul 24, asa incat progresul din acest an o motiveaza sa participe si anul urmator. "La raliul urmator sper la podium", a declarat deputatul, care a gasit si o asemanare intre competitiile cu masini si politica: "la amandoua trebuie sa stii sa conduci cu cap".