Liderii PD au aruncat, luni seara, cuvinte grele catre partenerii lor de Coalitie, spunand, printre altele, ca, daca nu se va face o restructurare, actualul guvern va fi considerat unul al "impotentei nationale".
Potrivit unor participanti la reuniunile succesive ale conducerilor Aliantei D.A si ale Coalitiei majoritare, cel mai dur schimb de replici a avut loc intre senatorul PD Radu Berceanu si liderul PC, Dan Voiculescu. "Mincinosul saptamanii" au fost cuvintele cu care Berceanu l-a gratulat pe Voiculescu, dupa care parlamentarul democrat a promis ca nu va renunta sa se ocupe de contractele, dezavantajoase pentru stat, pe care producatorii de energie, subordonati Ministerului Economiei, le-au incheiat cu intermediari privati.

Berceanu, care a participat doar la sedinta Aliantei D.A., a parasit insa reuniunea liderilor Coalitiei, intalnirea sa cu membrii conducerii PC fiind intamplatoare. In urma sa a izbucnit insa cearta intre premierul Tariceanu si liderii PD. Dupa ce i-a spus lui Tariceanu ca va fi considerat premierul unui guvern al "impotentei nationale", unul dintre liderii PD a aratat ca, din cauza functionarii greoaie a Executivului, in trezorerie se afla alocatii bugetare necheltuite reprezentand 1% din PIB. Liderii PD i-au mai spus lui Tariceanu ca, din cauza indeciziei sale si a faptului ca sprijina numirea lui Dan Voiculescu in functia de ministru de stat, isi va distruge propriul partid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.