Ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, s-a intalnit ieri cu deputatii din grupul PNL.

Vladescu a discutat timp de doua ore cu parlamentarii pe marginea prevederilor noului Cod Fiscal. Conform spuselor sale, Vladescu a fost criticat de liberali pentru faptul ca nu este foarte comunicativ, fapt pentru care comunicarea Ministerului de Finante cu Parlamentul nu a fost "cea mai buna". In ceea ce priveste prevederile Codului Fiscal, deputatii PNL au fost interesati indeosebi de modul in care vor fi taxati cei care lucreaza in domeniul informaticii, cei care au obtinut venituri prin tranzactii pe piata de capital, dar si care va fi regimul microintreprinderilor.

Conform Mediafax, Vladescu a dat asigurari ca nu va fi introdus un impozit suplimentar pentru companiile din domeniul petrolier. Pe langa aceste explicatii specifice, Vladescu nu s-a confruntat cu obiectii referitoare la proiectul de Cod Fiscal propus de Guvern. Cu acest prilej, ministrul de Finante a anuntat ca se va proceda la o rectificare bugetara. Deocamdata, Vladescu nu a precizat care vor fi ministerele ce vor beneficia de pe urma ei, cand va fi operata si influenta pe care rectificarea o va avea asupra nivelului deficitului bugetar.

In urmatoarele zile, ministrul de Finante se va intalni cu toate grupurile parlamentare ale coalitiei de guvernamant pentru a obtine sprijinul acestora fata de Codul Fiscal. Sebastian Vladescu s-a declarat dispus sa aiba intalniri similare si cu parlamentarii opozitiei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.