Tensiune maxima, aseara, in Coalitia de guvernamint. Se anunta o noua criza, amplificata de nominalizarea lui Dan Voiculescu la functia de vicepremier.

Aseara, inaintea sedintei Aliantei PNL-PD si inaintea reuniunii Coalitiei PNL-PD-UDMR-PC, tensiunea era la apogeu. Dan Voiculescu, liderul PC, s-a autopropus pentru functia de vicepremier, cu girul premierului Tariceanu. Democratii vor insa eliminarea functiilor de vicepremieri si o restructurare drastica a Guvernului. Prin vocea vicelui PD Radu Berceanu, democratii merg si mai departe si ii aplica o lovitura sub centura conservatorului Voiculescu: "Coruptia a ajuns pe scaunul Guvernului, chiar primul de linga premierul Tariceanu".

Voiculescu s-a ales

Cu o singura abtinere - generalul (r) Mircea Chelaru - Biroul Permanent al PC l-a nominalizat pe presedintele partidului, Dan Voiculescu, pentru functia de vicepremier. Surse din PC sustin ca "totul s-a decis de vineri, cind Dan Voiculescu s-a intilnit "tete-a-tete" cu premierul Tariceanu, iar ieri-dimineata "s-a derulat o formalitate".

Conform surselor citate, in timpul sedintei PC s-a luat in calcul si varianta unui eventual refuz al presedintelui Basescu de a-si da acordul in ceea ce-l priveste pe Voiculescu. "Stim ca seful statului l-a catalogat pe dl Voiculescu drept 'solutie imorala>> si nu este exclus ca sa fie vreo surpriza neplacuta", ne-a declarat sursa citata. De altfel, si Voiculescu si-a luat o masura de precautie si nu a facut vreo declaratie transanta dupa desemnare. Conservatorii propun "pastrarea functiilor de vicepremier", pe care le considera "functii politice cu rolul de a armoniza Coalitia".

Tariceanu gireaza, Berceanu ataca

Premierul Tariceanu a reactionat "pozitiv" la anuntul propunerii conservatorilor. "Am avut discutii incepind de saptamina trecuta. Pentru mine nu este o surpriza aceasta nominalizare si vine in linie cu ceea ce inseamna necesitatea de consolidare a actualei Coalitii si a formulei de guvernare", a spus Tariceanu. Aseara insa, liderul PD Radu Berceanu a produs surpriza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.