"Modificarea Codului Fiscal nu reprezinta o tema in sine, pentru ca ea nu aduce modificari spectaculoase in regimul de impozitare a veniturilor, care sa duca la crearea de avantaje pentru anumite categorii de intreprinzatori, insa este o tema politica care da prilejul fiecarui partid sa-si reitereze optiunile si sa-si renegocieze pozitiile pe esichierul politic", a declarat ieri senatorul liberal Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de buget, finante si banci din Senat.

Potrivit acestuia, "ambiguitatile" manifestate in jurul modificarilor aduse Codului Fiscal au la baza o "oarecare lipsa de comunicare" de care se fac vinovati, pe de o parte, cei care au militat pentru aceste schimbari, iar pe de alta parte, cei care se opun pe fata modificarilor. "Nu au existat suficienti protagonisti care sa explice si sa apere viziunea fiscala a Guvernului.

Practic, cu exceptia ministrului Finantelor Publice si a mea, nici un alt reprezentant al coalitiei nu s-a implicat in aceasta dezbatere publica pe marginea modificarilor aduse Codului Fiscal", a spus senatorul PNL. In acest sens, Varujan Vosganian a atacat pozitia adoptata de PC in ceea ce priveste proiectul de modificare a Codului Fiscal, acuzand formatiunea politica condusa de Dan Voiciulescu ca face o "opozitie fiscala" in cadrul coalitiei de guvernamant.

"Avem o problema cu PC, despre care pot spune ca, desi face parte din coalitia guvernamentala, practic, el se situeaza in opozitie fiscala cu noi, pe cel putin trei teme, respectiv scutirea de la impozit a profitului reinvestit, reducerea TVA la alimente si eliminarea impozitului de 3% pe venit. PC incearca sa obtina o vizibilitate in aceasta dezbatere asupra modificarilor aduse Codului Fiscal, profitand de strategia votului pe care il are in Parlament", a mentionat acesta, adaugand totodata ca, in ciuda opozitiei manifestate de conservatori, noul Cod Fiscal va trece, in final, de votul Parlamentului.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.