Liderii PD, PNL, UDMR si PC incearca, astazi, sa ia o decizie in controversata chestiune a restructurarii guvernului, insa declaratiile facute in acest weekend arata ca ei au opinii radical diferite.
PNL, prin ministrii Mihai Voicu si Teodor Atanasiu, considera ca restructurarea nu trebuie facuta in graba, atat timp cat in tara bantuie gripa aviara si urmeaza sa apara si inundatiile. Liderul PD, Emil Boc, apreciaza ca, dimpotriva, o decizie trebuie luata cat mai repede. UDMR sustine restructurarea, dar ii ataca pe democrati prin cererea de desfiintare a Ministerului Integrarii, condus de Anca Boagiu.

Scenariul 1: amanarea restructurarii
Dupa toate probabilitatile, din cauza diferentelor de opinie, liderii Coalitiei majoritare vor cauta, astazi, doar un pretext pentru a amana, pentru o data neprecizata, restructurarea. PNL va veni probabil cu propunerea ca acest proces sa aiba loc abia dupa 1 ianuarie 2007. In cazul in care varianta aceasta se va lovi de opozitia PD, conservatorii si udemeristii vor face propriile propuneri de restructurare, ceea ce va impune prelungirea negocierilor. UDMR, de exemplu, doreste infiintarea unui nou minister, cel al dezvoltarii regionale, si solicita dreptul de a-l nominaliza pe titularul acestui portofoliu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.