Motiunea simpla "Gripa lui Flutur", semnata de 43 de senatori ai PSD si PRM, a fost respinsa ieri la Senat fara emotii.

Constienti ca demersul lor nu va avea nici un final concret, reprezentantii opozitiei si-au permis chiar sa lipseasca de la sedinta de Plen. Nici senatorii coalitiei nu s-au grabit sa participe. Astfel ca la inceputul dezbaterilor pe textul motiunii, sala era aproape goala. Pe parcursul celor doua ore de dezbateri, reprezentantii Aliantei au sustinut ca nu doar Romania s-a confruntat cu problema gripei aviare si au venit cu statistici.

"Peste 200 de milioane de pasari domestice au murit de gripa aviara in toata Europa", a spus democratul Gheorghe David. El a sustinut chiar ca "opozitia are partea ei de vina", iar mass-media a exagerat, pentru ca a pus prea mare accent pe aceasta problema. De partea cealalta, Otilian Neagoe de la PSD a sustinut ca ne confruntam cu "o apocalipsa aviara", iar colegul sau Ilie Sarbu a adaugat ca ministrul Flutur are sanse sa ramana cunoscut ca "cel care a distrus agricultura romaneasca". De departe insa s-a evidentiat liderul PRM Gheorghe Funar, care vede in toata aceasta criza o conspiratie mondiala. "Scandalul gripei aviare este o diversiune multipla, o farsa sinistra, o harababura si un circ liberal", a sustinut Funar.

Ministrul Gheorghe Flutur a anuntat ca in momentul de fata, din 121 de focare cu gripa aviara, mai sunt patru in care trebuie sa se finalizeze actiunea de sacrificare a pasarilor. Dupa doua ore de dezbateri, s-a trecut la vot. Dintre senatorii prezenti, doar 49 au votat in favoarea motiunii simple, iar 64 s-au pronuntat pentru respingerea demersului opozitiei. Iar doi senatori s-au abtinut. Intrucat PSD si PRM au impreuna 62 de senatori, cu 13 mai multi decat cei care au fost in favoarea motiunii simple. Motiunea de ieri a fost a treia motiune simpla depusa de opozitie pe tema agriculturii, intr-un singur an de zile.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.