Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a criticat din nou Guvernul condus de premierul Calin Popescu Tariceanu, sustinand in acest sens ca problema reducerii numarului de stegulete galbene a fost neglijata de catre acesta.

Traian Basescu a afirmat, marti, intr-o emisiune televizata ca, din cele 40 de stegulete galbene pe care Romania le-a primit in raportul din octombrie, numai 10 au fost rezolvate, desi, "daca guvernul ar fi fost orientat spre eficienta", marea majoritate a acestora ar fi putut fi transformate in stegulete verzi.

"Din pacate, din cele 40 de stegulete galbene din octombrie, 30 se regasesc si in raportul din mai. Daca ar fi fost invers, din 40, doar 10 sa se regaseasca in actualul raport, era un semn de seriozitate. Noi am facut tocmai invers, dar am convingerea ca executivul roman a inteles ca batalia nu este numai cu steguletele rosii, deoarece riscul de a pierde stegulete galbene care sa redevina rosii este foarte mare si atunci trebuie acordata maxima atentie si acestei zone, care nu arata nimic altceva decat mediocritate", a declarat seful statului.

Potrivit lui Basescu, politicienii de la Bucuresti trebuie sa decida in perioada imediat urmatoare daca vor ca Romania sa intre in Uniunea Europeana "ca o tara mediocra, dar in baza sustinerii statelor membre" sau ca o tara "capabila de performanta". In opinia presedintelui, intrarea tarii noastre "cu fruntea sus" in UE tine exclusiv de ce se intampla in Romania, adica de eficienta in guvernare si asezarea clara a obiectivelor.

"Atat timp cat capul functioneaza, imi pot indeplini functia"
Iesit din spital pentru doua zile, presedintele Traian Basescu a afirmat ca sta bine cu sanatatea, dar ca trebuie sa recupereze functionarea nervilor afectati in urma operatiei de hernie de disc la care a fost supus la inceputul lunii mai, la Viena. "Este un proces mai greu, dar atat timp cat capul functioneaza, imi pot indeplini functia, chiar daca merg mai greu. N-as vrea sa fie tratata (n.r.- vizita la Paris) - a fost tentatia asta sa se spuna - drept un risc medical. Nu am riscat deloc venind la Paris, doar ca nu sunt in cea mai buna forma fizica", a explicat seful statului, care a continuat ieri vizita de lucru in Franta, vizita axata indeosebi pe sustinerea aderarii tarii noastre la UE, la 1 ianuarie 2007.

De altfel, Basescu si-a continuat recuperarea medicala post-operatorie chiar si in deplasare, acesta fiind insotit chiar de medicii Mihai Berteanu si Constantin Popa de la Spitalul Elias.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.