"Indiferent de decizia care se va lua, daca voi fi sau nu schimbat din functia de lider al grupului PNL de la Camera, eu nu voi demisiona din PNL", a declarat ieri deputatul liberal, Crin Antonescu, sustinand totodata ca, atata timp cat PNL va exista ca partid, el nu va pleca.

"Am spus ca voi face acest lucru doar daca se mergea pe varianta fuziunii cu PD, iar PNL va disparea ca formatiune politica. Cat timp PNL exista ca partid distinct, indiferent de nemultumirile mele, nu voi pleca de aici", a subliniat deputatul liberal. De altfel, acesta considera ca schimbarea sa din functie trebuie sa o decida colegii sai deputati, "pentru ca trebuie sa existe un vot si cineva sa-si asume o responsabilitate". "Atunci cand am facut declaratiile de saptamana trecuta, care nu erau inedite, mi-am asumat si aceasta probabilitate, ca cineva sa-mi solicite demisia sau sa fiu demis. Sper totusi sa avem macar cu acest prilej o discutie interna mai serioasa in cadrul grupului parlamentar", a spus Antonescu.

Bogdan Olteanu nu ii va acorda votul de incredere
Se pare ca, in PNL, este "interzis" sa ai un punct de vedere diferit de cel al presedintelui partidului, iar daca, totusi, te incumeti sa-ti exprimi propria parere, atunci trebuie sa stii ca acest lucru te poate "costa" destul de scump.

Intr-o astfel de situatie se afla acum liderul liberalilor din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, care l-a criticat dur saptamana trecuta pe presedintele PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu. In acest sens, chiar presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a sustinut ca atiutudinea colegului sau liberal nu trebuie lasata nepedepsita.

Desi anuntase ca se va lua o decizie in cazul lui Antonescu, in cadrul Biroului Permanent National (BPN) de ieri, Olteanu a precizat insa ca situatia mentinerii in functie a lui Antonescu "este de competenta grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor". El a precizat insa ca va vota impotriva continuarii mandatului de lider al grupului deputatilor liberali al lui Crin Antonescu, in cazul in care se va ajunge la acest lucru.

"Daca se va pune problema unui vot de incredere, nu i-l voi acorda", a precizat Olteanu, fara sa mentioneze cine ar putea fi persoana care il va inlocui pe acesta. "Sa vedem cine este interesat", a conchis el.

Boureanu: Nivelul de intoleranta in PNL a atins cote maxime

Unul dintre cei care au simtit pe propria-i piele "cenzura" PNL-ului, deputatul liberal Cristian Boureanu, a declarat duminica aceasta ca este "inadmisibil" ca in PNL sa fie instaurata "o politica de intimidare si de presiune asupra celor care au un punct de vedere diferit fata de presedintele partidului, indiferent cine ar fi acesta". "Reactiile viscerale si amenintarile explicite sau voalate ale lui Bogdan Olteanu arata ca nivelul de intoleranta la critica si la diversitate de opinii a atins un punct maxim", a afirmat Boureanu, adaugand totodata ca, in opinia sa, "suspendarile, excluderile si inlocuirile din functii au un efect de bumerang la nivelul opiniei publice", iar singurul perdant este PNL, in ansamblul sau.

Theodor Stolojan:"Nu complotez cu Basescu!"
Fostul presedinte al PNL, actualul consilier prezidential, Theodor Stolojan, considera ca are dreptul sa le spuna liberalilor, dupa doi ani si jumatate de munca pentru recredibilizarea PNL, ca "ceva nu este in regula in evolu¡tia partidului", informeaza Amos News. Stolojan a admis ca, din cauza avantajelor guvernarii, "este mai greu" pentru colegii sai sa realizeze acest lucru si sa se gandeasca la ce anume trebuie schimbat. "Va asigur insa ca nu complotez cu presedintele Romaniei la rasturnarea lui Tariceanu dintr-o pozitiie sau alta. Nu-mi sta in caracter acest lucru", a afirmat Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.