Inscrierea lui Remes in PNL a fost cunoscuta de putine persoane din partid, iar propunerea de avansare rapida a acestuia in conducerea liberala i-a apartinut exclusiv premierului Tariceanu. El a cerut un vot din partea membrilor Comitetului executiv pentru ca Remes sa intre in structura de conducere. Cu doua voturi impotriva, 17 pentru si o abtinere, liberalii au acceptat solicitarea lui Tariceanu, fara sa aiba ocazia sa-l revada pe ministrul taranist.

Orban acuza "resaparea" lui Remes

Liderul organizatiei PNL Bucuresti, Ludovic Orban, s-a opus vehement revenirii in PNL a lui Remes. "In loc sa propunem oameni de valoare in functii executive, scoatem de la naftalina si-l resapam pe Remes, care a schimbat cinci partide si la plecarea din PNL a mai si injurat partidul", a afirmat Orban. Lui i s-a cerut ingaduinta pentru ca intentia este de a coopta in PNL toti "liberalii rataciti" din guvernarea CDR. Ludovic Orban a sustinut ca el nu si-a dat acordul pentru ca Remes sa se inscrie in PNL Bucuresti. Potrivit secreta-rului general al PNL, Dan Motreanu, Remes s-a inscris in organizatia sector 1 Bucuresti din decembrie 2005 si nu trebuia solicitata semnatura lui Orban.

Nici Motreanu si nici vreun alt membru PNL nu cunosteau ieri numarul de telefon al lui Remes. Intrebat ce inseamna "secretar executiv responsabil cu proiecte politice", Motreanu a mentionat ca fostul ministru va urmari cum se aplica programele PNL pe Agricultura sau Sanatate. Potrivit unor surse PNL, Remes va fi folosit de Tariceanu in lupta cu Theodor Stolojan, pe partea economica, si se va adauga la corul de critici ai lui Traian Basescu din interiorul PNL. Potrivit unor surse Remes ar putea fi "incalzit" pentru a-l inlocui pe Flutur la Agricultura.