Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice, il acuza din nou pe seful statului, Traian Basescu, afirmand ca, dupa alegerile din 2004, "clientela politica a lui Adrian Nastase a fost inlocuita de clientela politica a lui Traian Basescu". "Afacerile cu Ministerul Transporturilor ale lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu, patronii restaurantului Golden Blitz, au crescut in anul 2005 de 250 de ori.

Euro Construct Trading 98 SRL este una dintre firmele lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu, patronii restaurantului Golden Blitz si prietenii presedintelui Traian Basescu. In 2005, in primul an de guvernare al Aliantei DA, Euro Construct Trading 98 SRL a primit de la Ministerul Transporturilor 9 contracte in valoare totala de peste 510 miliarde lei vechi (14 milioane euro).

Aceasta suma este de 250 de ori mai mare decat cea pe care aceeasi firma a primit-o de la Ministerul Transporturilor in 2004, ultimul an al guvernarii PSD, cand Euro Construct Trading 98 SRL a incheiat cu Ministerul Transporturilor un singur contract in valoare de 2 miliarde lei vechi (54.000 euro)", se arata intr-un comunicat al GIP, dat publicitatii ieri. Mugur Ciuvica precizeaza ca, in perioada in care Traian Basescu a fost primarul Capitalei, Euro Construct Trading 98 a fost una dintre marile beneficiare ale contractelor cu bani publici pentru repararea strazilor din Bucuresti.

"Alaturi de alti clienti politici ai actualului presedinte (Eurovia Construct SRL a mamei senatoarei PD Cornelia Cazacu, Proconsul SRL a deputatei PD Anca Constantinescu s.a.m.d.), Euro Construct Trading 98 SRL a primit contracte de zeci de milioane de euro din banii bucurestenilor. Castigarea alegerilor din 2004 de Traian Basescu a insemnat pentru firma lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu extinderea afacerilor cu bani publici de la nivelul Bucurestiului la nivelul intregii tari", se arata in comunicat.
"Afacerile cu statul ale firmei lui Dan Besciu si Sorin Vulpescu, cu a caror prietenie presedintele Traian Basescu si familia sa se mandresc, au urmat intocmai evolutia politica a actualului presedinte. Cata vreme Traian Basescu a condus Primaria Capitalei, Euro Construct Trading 98 a primit contracte din banii bucurestenilor.

Acum, cand Traian Basescu conduce tara, patronii de la Golden Blitz primesc contracte de multe milioane de euro de la bugetul de stat", se mai arata in comunicatul GIP.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.