Apropierea aderarii la Uniunea Europeana da batai de cap parlamentarilor. Si asta nu pentru ca alesii nostri ar pune in balanta mizele mari ale aderarii si impactul pe care l-ar avea integrarea, ci, mai simplu: trebuie sa se scoleasca.
Parlamentarii romani sunt prinsi in febra cursurilor de specializare. Pe ultima suta de metri inainte de aderare, ei trebuie sa invete notiuni elementare de operare pe calculator si limbi straine. Asta pentru ca Uniunea Europeana e decisa sa-i lase fara hartii. Pana acum, senatorii si deputatii isi primeau proiectele de legi, informarile si chiar buletinul meteo la vestitele casute parlamentare. Acestea insa vor trebui sa dispara, fiind inlocuite cu laptop-uri. In consecinta, conducerea Senatului, impreuna cu secretarul general Dan Vasiliu, trebuie sa gaseasca rapid solutii pentru a dota fiecare senator, dar si fiecare cabinet parlamentar, cu laptop-uri sau calculatoare.

In principiu, selectia de oferte pentru informatizarea senatorilor trebuia facuta pana la sfarsitul lunii martie, dar restrictiile bugetare impuse de Guvern au dat peste cap calculele Biroului Permanent, care asteapta acum rectificarea bugetului. Pentru ca parlamentarii sa nu se faca de ras in fata colegilor europeni, conducerea Senatului a pus la dispozitia acestora, saptamanal, cursuri gratuite de limbi straine.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.