"Adrian Nastase, marele invins al competitiilor electorale de anul trecut, perceput ca un varf al coruptiei in Romania, nu are dreptul sa pretinda presedintia PSD." Aceasta afirmatie ii apartine fostului deputat de Cluj Alexandru Lapusan, fost ministru si unul dintre membrii fondatori ai partidului. Acesta a dat ieri publicitatii o declaratie extrem de dura la adresa lui Adrian Nastase spunand ca acesta, in loc sa reformeze partidul, "l-a transformat intr-o structura totalitara, ineficienta si clientelara".

Alexandru Lapusan sustine ca nu se pune problema unui duel Nastase-Iliescu pentru presedintia partidului "deoarece nimeni altul in afara lui Ion Iliescu nu are legitimitatea de a clama aceasta functie": "Place sau nu place cuiva, Ion Iliescu este singurul lider al PSD care a castigat de doua ori Presedintia Romaniei, avand o sustinere reala si dovedita. Lipsit de grijile unei alte candidaturi, fara veleitati personale, punandu-si in slujba partidului toata experienta politica pe care o are, Ion Iliescu este un lider capabil sa creeze in interiorul PSD emulatia necesara reformei, dar sa-si asigure si sarcina dificila a unificarii social-democratiei romanesti". Intr-un partid condus de Adrian Nastase nu ar exista nici un fel de competitie, spune Lapusan: "Urcarea in ierarhia partidului ar fi rezervata tot prietenilor, rudelor si apropiatilor liderului". Fostul lider al PSD Cluj mai afirma ca "nu asistam la un razboi intre Iliescu si Nastase, ci doar la o incercare a lui Nastase si a apropiatilor lui de a-si gasi un loc in structura PSD, al carui presedinte va fi Ion Iliescu, lucru care nu va fi deloc usor".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.