Vicepresedintele PD, Ioan Oltean, s-a declarat convins ca restructurarea Guvernului va avea loc pana la sfirsitul lunii iunie.
El a declarat ca PD doreste mai putini ministri, dar ca nu este interesat de cei care vor fi remaniati. Oltean a afirmat ca nu este exclus ca partidele din coalitie sa faca schimb de portofolii; totusi nu va exista o noua lupta pe "ciolan" din moment ce orice schimbare de portofolii intre partide va pastra proportia de putere de la inceputul guvernarii. "Algoritmul politic care a fost luat in calcul la infiintarea acestui guvern, va fi luat in calcul si acum", a adaugat Oltean. Pe de alta parte, liderul UDMR Marko Bela(foto) a sustinut intr-o conferinta de presa, la Targu Mures, ca nu este posibila o remaniere guvernamentala fara a se renegocia Protocolul coalitiei. Bela si partidul condus de el spera la cat mai multe pozitii in domenii de interes general. Primul minister luat in vizor de Marko Bela a fost cel al transporturilor.

"Ministrii delegati au fost utili si si-au asumat fiecare cate un domeniu important, dar in locul lor ar trebui sa avem responsabili pentru portofolii. In locul unui ministru delegat la transporturi, noi am lua toate transporturile", Presedintele UDMR s-a gandit cine ar conduce deja ministerul transporturilor din partea UDMR si l-a nominalizat pe Laszlo Borbely. "E foarte bine pregatit, priceput si activ. Nu ca nu l-am scoate, eu i-as da un domeniu mult mai mare", a tinut sa ada-uge Bela.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.