Alianta gandeste reorganizarea Executivului, a declarat, ieri, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, intr-o conferinta de presa.

Liderul democrat a subliniat ca PD "nu are nici un plan capcana" in sustinerea necesitatii restructurarii guvernului iar preocuparea pe linie de partid este rezultatul programului de guvernare, care ar trebui sa se plieze pe cerintele europene. In conditiile in care, in viziunea Aliantei, momentul aderarii la UE la 1 ianuarie 2007 este o certitudine.

Adriean Videanu a spus ca la programul de guvernare a existat o anexa care prevedea aceasta restructurare, cu o formula supla a executivului, respectiv intre 14 si 16 ministere, iar acum exista o varianta de 15-17 ministere. Liderul democrat a aratat ca in 2004 exista o varianta, de exemplu, de infiintare a unui minister al infrastructurii, dar a specificat ca nu poate sa afirme daca acesta se va crea sau nu in urma restructurarii executivului. Videanu s-a ferit sa avanseze numele ministrilor vizati de remaniere dar a precizat ca certa mentinerea in functie a premierului Calin Popescu Tariceanu. In ceea ce priveste informatiile aparute in presa referitoare la cearta sa cu Vasile Blaga, Adriean Videanu a declarat nu are nici un fel de dispute cu secretarul general al PD. "Vreau sa pun capat tuturor speculatiilor aparute in presa cu privire la o disputa intre Videanu si Blaga in PD (...) As putea sa ma cert daca vreti cu cine spuneti dvs. de oriunde, numai cu Vasile Blaga nu. De aceea, vreau sa elimin aceasta suspiciune care este intretinuta de cei interesati", a afirmat Adriean Videanu.

De asemenea, presedintele PD, Emil Boc a negat existenta unor lupte interne in PD, intre Adrian Videanu si Vasile Blaga.

Boc a declarat, ieri, ca nu exista nici un fel de grupare care sa lupte in detrimentul celeilalte, ci exista o singura grupare, cea a PD.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.