Fostul presedinte Ion Iliescu s-a enervat, miercuri seara, cand a fost audiat pentru prima data ca invinuit in Dosarul mineriadei din 13 -15 iunie.

Motivul: la discutii a participat si avocatul Aurelian Pavelescu, aparatorul membrilor PNTCD care au depus plangeri impotriva fostului presedinte.

Senatorul PSD a fost insotit de avocatii sai Ion Neagu si Cornel Badoiu. Sfatuit de aparatorii sai, Ion Iliescu nu a semnat procesul-verbal de punere sub invinuire. Acesta a aflat, insa, care sunt acuzatiile care i se aduc in acest caz, dar a cerut ca fiecare capat de acuzare sa fie formulat explicit. Astfel ca fostul presedinte va mai veni la Parchet. Iliescu a avut o discutie cu generalul Dan Voinea, care i-a adus la cunostinta faptul ca este pus oficial sub invinuire. Fostul presedinte a declarat, dupa audierea sa la Sectia Parchetelor Militare, ca este o aberatie sa fie trimis in judecata in Dosarul mineriadei din 13-15 iunie 1990, dar a apreciat ca procurorii trebuie sa faca aceasta ancheta dupa ce au primit niste sesizari.

PNTCD poate cere daune

Avocatul Aurelian Pavelescu ne-a declarat ca mai multi membri PNTCD, care au fost in sediul partidului in 1990, s-au constituit in parti civile si vor cere despagubiri. "Obiectivul principal al mineriadei din iunie 1990 a fost discreditarea si desfiintarea partidelor politice de catre puterea neocomunista instalata imediat, prin furtul Revolutiei. Dosarul constituit la Parchetul Militar sper sa dezvaluie uriasa conspiratie realizata cu precadere impotriva PNTCD, care a avut cel mai mult de suferit. Este cunoscuta spaima lui Ion Iliescu fata de acest partid, care va ramane in memoria romanilor si care are sansa sa se reorganizeze si sa devina, ca si in 1990, principala forta politica. Documentele din dosar sunt suficiente pentru ca fostul presedinte Iliescu sa raspunda pentru ce s-a intamplat atunci, ca si alti factori de conducere din acea perioada", ne-a spus Pavelescu.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.