Dupa ce s-a plans indelung ca Guvernul nu consulta opozitia in chestiunile fundamentale ale aderarii la UE, Geoana a obtinut finalmente ce si-a dorit: dupa Raportul de tara, Tariceanu este dispus sa ia decizii impreuna cu PSD.

Insa sinceritatea demersurilor anterioare ale lui Geoana este discutabila. Astazi este programata o discutie Guvern - opozitie ce are ca tema principala problema a perioadei de dupa aderare - absorbtia fondurilor europene, structurale si de coeziune. Dar liderii PSD cred, pare-se, ca problema discutata nu merita deranjul astfel incat nici una din figurile proeminente ale partidului nu va onora invitatia dupa care au tanjit atata vreme.

"PSD considera ca aceasta tema, desi foarte importanta, nu necesita, in aceasta clipa, participarea politica la varf", se arata intr-un comunicat al PSD. In consecinta, la discutii va fi trimis deputatul Vasile Puscas, seful Departamentului Integrare Europeana al PSD, si Mihaela Rusu, sefa Departamentului de Politici Fiscale si Monetare. Puscas a aflat in timpul unei reuniuni de la Viena ca astazi are treaba. Ieri, nu a putut da detalii despre intalnirea cu oficialii guvernamentali pentru ca nu apucase sa vada inca dosarul legat de absorbtia fondurilor europene deoarece tocmai se reintorsese in tara.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.