Deputatul PNL Mircea Cosea, euroobservator la Parlamentul European, a propus, ieri, un plan de restructurare guvernamentala, care prevede printre altele infiintarea a trei noi ministere.
In opinia deputatului liberal, reorganizarea Executivului ar trebui realizata prin desfiintarea unor agentii din aparatul guvernamental, dar si prin disocierea unor activitati din cadrul actualelor ministere. Unul dintre noile ministere ar fi Ministerul Familiei, care sa gestioneze in principal problemele coeziunii sociale, ale discriminarilor dintre sexe, inserarii tineretului in societate.

Euroobservatorul liberal a propus si infiintarea unui Minister al Economiei Integrarii, care sa gestioneze fondurile structurale, finantele comunitare. In paralel cu infiintarea unui astfel de minister, ar fi oportuna desfiintarea actualului Minister al Economiei, a precizat Cosea. Un alt treilea minister care ar trebui infiintat ar fi, in opinia deputatului PNL, unul specializat in infrastructura europeana.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.