Surse din PNL au precizat ca parlamentarii partidului asteapta ca Timofte sa fie audiat la Comisia speciala de control al activitatii SRI, pentru ca apoi sa solicite public debarcarea acestuia.
Liberalul Radu Stroe a anuntat ieri ca senatorii si deputatii au decis sa-l cheme astazi in fata comisiei pe seful SRI, pentru a-i cere socoteala pentru publicarea raportului care punea raspandirea virusului H5N1 pe seama unor importuri de pasari din cele doua state. Stroe a criticat prestatia lui Timofte in acest caz, acuzandu-l de iresponsabilitate.

"Un sef de serviciu de informatii nu poate iesi in public sa faca referiri la astfel de chestiuni in legatura cu care nici nu avea competenta. Chiar cand furnizezi anumite informatii, trebuie sa o faci astfel incat sa nu aduci atingere relatiilor externe si sa nu arunci in aer opinia publica si mass-media", a declarat presedintele Comisiei SRI, aflat pe ultima suta de metri a mandatului. Senatorul PNL a mai subliniat ca Radu Timofte trebuie sa raspunda pentru aceasta "grava eroare", chiar daca a fost impins sa o faca sau daca a fost o initiativa proprie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.