Generatia lui Olteanu (30-40 ani), reprezentata destul de numeros la nivelul conducerii PNL, il sustine puternic pe acesta pentru a fi presedinte al PNL la finalul mandatului lui Tariceanu.

Olteanu are in plus si suportul actualului presedinte, care va lasa mostenire partidul unui om de incredere. Relatia dintre Olteanu si Tariceanu dateaza de aproape zece ani, primul fiind finul celui de-al doilea.

Al doilea om din PNL, dupa Tariceanu

In interiorul PNL, Bogdan Olteanu este perceput ca al doilea om in partid dupa Tariceanu, atit ca acces si participare la decizii, cit si ca influenta in organizatiile partidului. Olteanu este cel care a tinut legatura cu filialele in momentele critice in care trebuiau impartite functiile in Executiv si administratia locala. Din grupul celor care il sustin pe Bogan Olteanu se afla secretarul general al PNL, Dan Motreanu, ministrii fara vizibilitate, Mihai Voicu si Cristian David, presedintele tinerilor liberali, Cristian Adomnitei, parlamentari precum George Scutaru, Relu Fenechiu etc.

Stolojan pune in discutie sefia lui Tariceanu

In afara de alegerile la care a candidat doar Calin Popescu Tariceanu, la alte congrese PNL, Ludovic Orban a fost prezentat drept contracandidat. Acesta l-a concurat pe Theodor Stolojan. Orban ar putea fi un concurent, la fel ca si Theodor Stolojan, daca acesta se hotaraste sa mai candideze. Intre timp, fostul sef al liberalilor a inceput sa bata filialele pentru a pune in discutie "managementul" partidului sub Tariceanu. Un alt competitor ar putea fi si Mona Musca. Cei doi nu au insa nici o sansa de a conduce PNL daca partidul va fi controlat de premierul in exercitiu, respectiv Calin Popescu Tariceanu. Acesta din urma are un cuvint greu de spus din momentul in care isi va anunta favoritul.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.