Sub sloganul „Romania Solidara si Demna“, fortele politice de stanga s-au reunit ieri la Romexpo.
Partizanul intalnirii, Ion Iliescu, a facut o radiografie scenei politice romanesti, dar s-a legat mai ales de actualul guvern: "Polul Social nu este o structura alternativa, nu este o structura electorala si colaborarea fortelor de stanga nu este una conjuncturala. " In dicursul sau, presedintele PSD Mircea Geoana a completat ce a spus Ion Iliescu: "Nu vrem sa ne confruntam cu situatia in care se gaseste acum coalitia de guvernare. Dreapta este o alianta conjuncturala, Alianta este de facto ingropata! Avem o asociere de partide care doresc sa stea agatate de putere". Raspunzand la afirmatia conform careia PSD a instituit "statul providenta", Geoana a afirmat ca actuala putere : "a instituit statul impotenta", facand trimitere la incapacitatea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, de a izola gripa aviara.

Senatorul Ion Iliescu a justificat absenta stangii din viata politica: "Romania devine tot mai mult o democratie formala, in care opozitia este marginalizata" si a sustinut ca marele dezavantaj al stangii a fost acela ca a fost asociata cu vechiul sistem comunist. Dupa cum l-a numit Razvan Teodorescu, "copywriterul Polului Social", Petre Roman a declarat ca milioanele de romani care nu au gustul puterii si gustul amar al saraciei doresc pe cineva care sa le rezolve ofurile: "Nu vrem o tara pentru un partid, vrem o tara pentru noi romanii!" a conchis Roman. De la intalnire nu a lipsit nici autosuspendatul Adrian Nastase, dar acesta nu a luat cuvantul alaturi de greii Polului Social.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.