In afara ministrului de Externe, Razvan Ungureanu si a consilierului prezidential, Sergiu Medar, in fotografii mai apar alaturi de primul-ministru si afaceristul Andrei Popovici (prieten la catarama cu viceprimarul Razvan Murgeanu) si sotia acestuia.

Prezenta lui Popovici in anturajul premierului socheaza, intrucat presa a dezvaluit ca omul de afaceri a avut si pastreaza inca relatii solide cu Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor si membru marcant in PSD.

"Veriga franceza"

Cei doi s-au cunoscut prin intermediul cumnatului francez al Manuelei Mitrea, (nevasta lui Miron Mitrea) Pascal Schaller.

Astfel, sub mandatul lui Mitrea la Transporturi, firma lui Popovici, ("Comex Rom") a beneficiat de contracte grase din bani publici. Afaceristul, care are dubla cetatenie romano-belgiana, a castigat licitatii pentru montarea separatoarelor de sensuri pe DN1 sau a balizelor antiorbire pe soseaua de centura si pe autostrada.

In toamna lui 2004, inainte de schimbarea puterii, firma lui Popovici a fost declarata castigatoarea uneia dintre ultimele licitatii organizate de Mitrea: un proiect pilot de siguranta rutiera la Saftica, din care afaceristul a avut un profit imediat de aproximativ 30 de miliarde de lei, prin subcontractarea lucrarii. Iata ca Popovici - care este prieten cu Murgeanu, alaturi de care frecventeaza adesea piscina de la "Le Club", in cartierul francez - il curteaza acum si pe Tariceanu. La vremuri noi, prieteni noi!