Paparazzii ziarului nostru l-au surprins joia trecuta pe Calin Popescu Tariceanu in compania apropiatilor presedintelui Traian Basescu, in timp ce grupul premierului parasea un restaurant retras din zona Cismigiu.

In afara ministrului de Externe, Razvan Ungureanu si a consilierului prezidential, Sergiu Medar, in fotografii mai apar alaturi de primul-ministru si afaceristul Andrei Popovici (prieten la catarama cu viceprimarul Razvan Murgeanu) si sotia acestuia.

Prezenta lui Popovici in anturajul premierului socheaza, intrucat presa a dezvaluit ca omul de afaceri a avut si pastreaza inca relatii solide cu Miron Mitrea, fostul ministru al Transporturilor si membru marcant in PSD.

"Veriga franceza"

Cei doi s-au cunoscut prin intermediul cumnatului francez al Manuelei Mitrea, (nevasta lui Miron Mitrea) Pascal Schaller.

Astfel, sub mandatul lui Mitrea la Transporturi, firma lui Popovici, ("Comex Rom") a beneficiat de contracte grase din bani publici. Afaceristul, care are dubla cetatenie romano-belgiana, a castigat licitatii pentru montarea separatoarelor de sensuri pe DN1 sau a balizelor antiorbire pe soseaua de centura si pe autostrada.

In toamna lui 2004, inainte de schimbarea puterii, firma lui Popovici a fost declarata castigatoarea uneia dintre ultimele licitatii organizate de Mitrea: un proiect pilot de siguranta rutiera la Saftica, din care afaceristul a avut un profit imediat de aproximativ 30 de miliarde de lei, prin subcontractarea lucrarii. Iata ca Popovici - care este prieten cu Murgeanu, alaturi de care frecventeaza adesea piscina de la "Le Club", in cartierul francez - il curteaza acum si pe Tariceanu. La vremuri noi, prieteni noi!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.