Dialogurile in coalitie iau forme din ce in ce mai bizare. Premierul Tariceanu a anuntat ieri ca i-a convins pe presedintii UDMR si PUR sa renunte la colaborarile locale cu PSD. Numai ca partenerii nu par sa stie despre aceasta decizie.

"Am discutat cu presedintii PUR si UDMR si am convenit ca vom proceda la refacerea majoritatii la nivel local, astfel incit sa fie o reflectare a majoritatii politice care guverneaza", a declarat ieri seful Guvernului. Acesta a negat ca Alianta ar fi conditionat oferirea de functii in plan local pentru umanisti de ruptura de PSD. Totodata, Tariceanu a precizat ca acest aspect nu va fi inclus in mod explicit in protocolul de functionare a coalitiei, care va cuprinde numai "principiile de functionare", nu si "regulile elementare". "Din discutiile cu celelalte partide, toti au acceptat aceasta abordare minimala de a sti regulile elementare", a mai declarat premierul.

Declaratia facuta de Tariceanu ieri la ora 16.00 intra insa in contradictie cu afirmatiile facute de liderul UDMR, Marko Bela, cu citeva ore mai devreme. Acesta sustinea ca in cadrul negocierilor nu s-a solicitat UDMR sa renunte la parteneriatele de colaborare incheiate anterior pe plan local. Presedintele executiv al Uniunii, Tacacs Csaba, declara ulterior afirmatiilor lui Tariceanu ca el unul nu are cunostinta despre asa ceva. "Eu fac parte din echipa de negociere, dar n-am participat la nici o discutie in care sa se fi convenit in jurul acestei probleme si nu am cunostinta sa fi avut loc vreo intilnire de acest fel de dimineata si pina acum". Umanistii s-au declarat si ei luati ca din oala. Vicepresedintele Codrut Seres a declarat ca nu are idee, dar ca "daca a declarat Tariceanu asa, inseamna ca asa o fi". Presedintele PUR, Dan Voiculescu, nu se afla in tara in aceste zile, dar Seres nu a exclus posibilitatea unei intelegeri prin telefon.

Purtatorul de cuvint al PNL, Eugen Nicolaescu, a declarat pentru ‘’Cotidianul’’ ca, de fapt, este vorba despre acel paragraf din protocol care prevede ca intre partidele semnatare va exista colaborare la nivel parlamentar si local si ca daca au acceptat aceasta, respectivele formatiuni au acceptat, implicit, si colaborarea lor in schimbarea majoritatii in anumite consilii judetene.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.