Pana la 30 iunie, deputatii ar trebui sa adopte proiecte de lege prioritare pentru aderarea Romaniei la UE.

Decizia a fost luata, ieri, in urma unei discutii purtate de conducerea Camerei Deputatilor cu ministrul Integrarii, Anca Boagiu. Ministrul a anuntat conducerea Camerei ca patru proiecte de lege, care nu au fost incluse initial in programul prioritar, dar care sunt extrem de importante pentru indeplinirea angajamentelor legate de integrare, urmeaza sa fie inaintate deputatilor.

Ea a mentionat, in acest sens, un proiect de lege privind Agentia de Integritate, proiectul de lege privind finantarea partidelor politice, cel referitor la modificarea Codului de procedura penala, care introduce raspunderea penala a persoanelor juridice si un proiect "pe justitie".

Ministrul Integrarii a mai spus, ca, in acest an, au fost 83 de proiecte de lege prioritare pentru aderare, din care 44 au fost deja adoptate, iar 27 se afla in procedura legislativa, urmand sa fie votate. " In masura in care vor veni in timp util, ne vom incadra (pana la sfarsitul sesiunii parlamentare-n.r.). Daca nu, exista, oricand, posibilitatea unei sesiuni extraordinare", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.