Presedintele Traian Basescu l-a primit joi pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti, Quinton Quayle, in vizita de ramas-bun, cu ocazia incheierii misiunii oficiale in Romania

In cadrul intrevederii, seful statului a apreciat ca perioada de aproximativ patru ani in care ambasadorul Quayle s-a aflat in Romania corespunde unor realizari complexe in planul relatiilor bilaterale, la a caror materializare diplomatul britanic a avut o contributie semnificativa. Presedintele Basescu i-a multumit, in acest sens, ambasadorului Quinton Quayle pentru intreaga activitate desfasurata in interesul dezvoltarii cooperarii romano-britanice, informeaza Departamentul de Comunicare Publica al institutiei prezidentiale.

Seful statului a facut referire la cateva repere relevante ale relatiei bilaterale, respectiv intarirea parteneriatului strategic dintre Romania si Marea Britanie, inclusiv prin declaratia comuna adoptata de presedintele Traian Basescu si premierul Tony Blair in ianuarie 2005, dinamica importanta a schimburilor comerciale si a investitiilor britanice in Romania, precum si asistenta generoasa oferita de autoritatile britanice Romaniei in pregatirea pentru aderarea la Uniunea Europeana. La intalnire a fost abordata problematica aderarii Romaniei la UE. In context, presedintele Traian Basescu a reiterat satisfactia pentru ratificarea de catre Marea Britanie a Tratatului de Aderare, exprimandu-si increderea ca exemplul britanic va cantari in decizia forurilor legislative din statele ce nu au parcurs inca procedura de ratificare, astfel incat intregul proces sa se incheie inainte de 1 ianuarie 2007.

Tot cu aceeasi ocazie, a fost reinnoita solicitarea adresata executivului britanic, in vederea eliminarii obligativitatii vizelor pentru cetatenii romani care doresc sa calatoreasca in Marea Britanie.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.