Ministrul Integrarii europene, Anca Boagiu, sustine ca pentru a implementa masurile asumate de Romania pentru integrarea la 1 ianuarie 2007 in Uniunea Europeana, autoritatile romane trebuie sa renunte la vacanta de vara. In cadrul discutiilor purtate miercuri de catre Anca Boagiu, cu delegatia Comisiei Europene condusa de Wenceslas de Lobkowicz - seful Unitatii Romania din cadrul Directiei Generale pentru Extindere a Comisiei Europene, la care a fost prezent si ministrul Justitiei, Monica Macovei, s-au stabilit masurile necesare implementarii legislatiei adoptate in domeniu.

Principalele puncte aflate pe agenda intalnirii au fost cele privind legislatia privind finantarea partidelor politice, verificarea declaratiilor de avere si raspunderea penala a persoanelor juridice. Astfel, ministrii Boagiu si Macovei au stabilit sa prezinte Comisiei Europene un raport lunar cu evolutia luptei impotriva coruptiei, pentru ca oficialii europeni sa aiba informatii actualizate asupra implementarii legislatiei adoptate si functionarii structurilor in domeniu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.