Speculatiile care planeaza asupra Polului Social se vor limpezi saptamana viitoare, marti, intr-o intalnire intre presedintele Fortei Democrate, Petre Roman, presedintele PSD, Mircea Geoana si senatorul Ion Iliescu.

Intalnirea va avea loc la Romexpo si va incerca sa lamureasca daca Polul Social va fi un proiect de unificare a stangii sau doar un forum de dezbatere.

Exista doua pozitii: cea a artizanului Polului Social, Petre Roman, si cea a presedintelui PSD, Mircea Geoana. Roman considera ca proiectul sau are o conotatie explicit politica si vizeaza unificarea fortelor de stanga intr-o suprastructura care, pentru inceput, ar trebui condusa de un grup de initiativa. In opinia lui Roman, constructia politica ar trebui institutionalizata ulterior.

"Reactiile unor lideri ai PSD impotriva unui astfel de proiect sunt nejustificate si gresite, intrucat Polul Social nu a fost gandit pentru a fi pozitionat impotriva sau pe langa PSD, fiind conceput ca o constructie politica de unitate, nu de dezbinare", a mai sustinut Roman. In tabara cealalta, Geoana si apropiatii sai din conducerea partidului considera ca proiectul "Polului Social" nu trebuie sa implice o constructie politica, ci trebuie sa se limiteze la un forum de dezbatere despre constituirea unei alternative viabile la actuala putere de dreapta. Surse apropiate fostului presedinte executiv al PSD, Adrian Nastase, dau ca sigura participarea acestuia la intalnirea de saptamana viitoare.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.