Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a adus tot Cabinetul in fata plenului reunit al celor doua Camere pentru a culege laurii pentru Raportul de tara.

"Raportul recunoaste progresele uriase facute de Romania in ultimele sapte luni si mentioneaza explicit data de 1 ianuarie 2007 pentru aderarea la Uniunea Europeana. Cum s-a reusit acest lucru? Ne-am onorat promisiunile, am muncit din greu si in echipa, am tinut mereu directia corecta spre obiectivul strategic al Romaniei, am ignorat chestiunile artificiale si care nu coincideau cu interesul national", a spus Tariceanu.

Seful guvernului nu a uitat insa sa-si intepe partenerii care fac "jocuri de culise" si sa le ceara acestora sa nu provoace instabilitate politica, astfel incat integrarea europeana sa nu fie pusa in pericol. "Pentru ca procesul de modernizare sa continue in acelasi ritm ca pana acum avem nevoie de mai mult decat de vointa politica si de capacitate profesionala. Facem apel la responsabilitate politica, atat la nivelul Puterii, cat si al Opozitiei, pentru a ne concentra pe indeplinirea masurilor necesare integrarii cu succes a Romaniei in UE. Suntem intr-un moment in care nu este nici timp, nici loc pentru jocuri de culise.

Este esential ca pregatirea pentru aderare si pentru integrare sa continue intr-un climat de stabilitate politica interna, in care actiunile guvernului sa fie sprijinite de parlament, de toate fortele politice, de societatea civila", a afirmat premierul. El a cerut parlamentarilor sa voteze actele necesare continuarii reformei judiciare si combaterii coruptiei si a solicitat institutiilor cu prerogative in aceste domenii sa isi indeplineasca atributiile legale.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.