Mircea Geoana a declarat ieri, dupa intalnirea cu Rehn si Barroso, pentru a treia oara, ca face o oferta puterii, pe zona de integrare europeana.
PSD a mai inaintat o propunere -refuzata- asemanatoare in toamna lui 2005, imediat dupa raportul precedent al Comisiei Europene. Geoana a numit posibila intelegere "acord al ultimului efort pentru integrare", pentru cele 150 de zile are au mai ramas pana la data preconizata a aderarii la UE. Acordul ar presupune colaborarea putere-opozitie pe acele teme sensibile indicate de Raportul Comisiei Europene. Chiar si in cazul unei colaborari, Geoana nu exclude initierea unei motiuni de cenzura de catre PSD motivand ca pregatirea pentru aderare nu acopera decat o parte din problemele Romaniei.

Liderul PSD l-a laudat pe premier pentru ca, in discursul sau prezentat in Parlament, a avut cuvinte de apreciere la adresa fostelor guvernari si a mentionat punctele slabe ale Romaniei, in vederea integrarii. Alaltaieri, dupa intrunirea biroului permanent al PSD, Geoana ii recomanda premierului Tariceanu sa renunte la triumfalisme si sa prezinte franc situatia interna. In incheiere, liderul PSD a apreciat ca "mesajul de critica constructiva" transmis de Comisia Europeana, prin amanarea politica pana in octombrie a deciziei cu privire la data integrarii, este un semnal care atrage atentia autoritatilor de la Bucuresti ca "mai este multa treaba de facut".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.