Deputatul PNL Mircea Ciopraga l-a catalogat pe Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, drept „melcul guvernului Tariceanu”.

Ciopraga a declarat ieri, in plenul Camerei Deputatilor, ca Ministerul Transporturilor are performante slabe in administrarea masurilor de imbunatatire a infrastructurii din Romania, in special a celei rutiere si feroviare si a mai mentionat si lipsa de receptivitate si responsabilitate a acestei institutii. Deputatul Ciopraga a adresat ministrului Gheorghe Dobre, cu ceva timp in urma, doua intrebari si, potrivit afirmatiilor sale, nu a primit nici un raspuns desi termenul legal de remitere a acestuia a trecut demult.

"Intrebarile pe care i le-am adresat domnului ministru Dobre vizau acordarea contractelor pentru atribuirea serviciilor de dezinfectie pe drumurile nationale afectate de virusul gripei aviare si proiectul de infrastructura privitor la transformarea in drum national a soselei de centura a Bucurestiului", a afirmat Mircea Ciopraga. Deputatul sustine ca "actuala guvernare risca in mod nepermis sa intarzie sau chiar sa nu reuseasca indeplinirea angajamentelor in ceea ce priveste politica in domeniul transporturilor, domeniul declarat drept prioritar".
Conform lui Ciopraga, Romania se situeaza in afara circuitului turistic mondial din cauza faptului ca nu s-a refacut infrastructura de transport catre si dinspre obiectivele turistice ale tarii.

"Consider ca daca actualul Minister al Transportului nu-si va imbunatati activitatea va fi incapabil sa pregateasca si sa consolideze structuri administrative si de coordonare adecvate in vederea cresterii capacitatii de absorbtie si valorificare a fondurilor europene, si va aduce astfel un mare prejudiciu Romaniei", a afirmat Mircea Ciopraga.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.