Presedintele liberalilor, premierul Calin Popescu Tariceanu, a declarat ieri, sedinta Biroului Permanent al PNL, ca Guvernul nu se va restructura.

"Guvernul nu se va restructura, cel putin nu inaintea aderarii pentru ca nu se schimba caii cand treci raul, iar toti ministrii si-au facut datoria pe domeniul integrarii", a spus Tariceanu. El a precizat ca in acest moment preocuparea principala este indeplinirea tuturor angajamentelor, in asa fel incat 1 ianuarie sa reprezinte o aderare de succes.

Regrupari

Referitor la intentia fostului presedinte PNL, Theodor Stolojan, de a consulta filialele partidului, premierul Calin Popescu Tariceanu o considera nefireasca.
"Intentia unui membru de a se consulta cu filialele este putin, sa spunem, nefireasca. Sigur, ca oricare membru de partid, poate sa aiba discutii cu colegii din partid. Nu este nici un fel de problema", a declarat Tariceanu. Liberalii au avut pareri impartite in legatura cu recentele declaratii ale lui Theodor Stolojan care se declara pregatit pentru functia de prim-ministru.

Daca unii sustin demersurile fostului presedinte al PNL, altii il critica. Mai multi lideri si filiale PNL strang randurile in jurul premierului Calin Popescu Tariceanu.

Liderii filialelor Vrancea si Vaslui au cerut conducerii PNL sa adopte o pozitie transanta. De la Vrancea, deputatul Nini Sapunaru cere sustinerea clara a premierului Calin Popescu Tariceanu. Printr-o scrisoare deschisa, liberalii din Vaslui cred ca Theodor Stolojan a facut declaratii care il denigreaza pe primul ministru. PNL Vaslui solicita adoptarea unei pozitii clare impotriva celor care critica public actuala conducere a partidului.

Sanctiuni

Si PNL Harghita este de parere ca trebuie aplicate sanctiuni drastice - pina la excluderea din partid - asupra celor care ataca in mod public conducerea centrala a partidului. Liderul PNL Harghita, Dorin Sangeorzan, a precizat ca in ultima perioada s-a conturat o adevarata campanie impotriva presedintelui PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, dar si impotriva unor alti membri alesi in conducerea legitima a partidului.

"Filiala Harghita a PNL se manifesta impotriva unor teme ca fuziunea cu PD si crearea unui mare partid prezidential, iar daca initiatorii acestui proiect, printre care este si Theodor Stolojan doresc binele PNL, credem ca mai bine este sa discute toate aceste teme in forurile interne ale partidului nostru si sa nu mai atace in mod public conducerea PNL. Pe de alta parte, solicitam conducerii centrale a PNL luarea unei pozitii clare si definitive, aplicarea de sanctiuni pana la excluderea din partid, impotriva tuturor membrilor care ataca in mod public conducerea legitima a partidului. Credem ca PNL este partidul principal de guvernare care a facut din integrarea Romaniei in UE obiectivul sau politic prioritar. Nu credem ca un partid de acest gen isi poate permite ca, in loc sa guverneze eficient, sa se preocupe de rezolvarea frustrarilor sau intereselor egoiste ale unor membri", a declarat Dorin Sangeorzan.

Stolojan il acuza pe Tariceanu de suficienta si aroganta

Cred ca suficienta s-a instalat prea repede la nivelul conducerii PNL. Declaratia ii apartine consilierului prezidential Theodor Stolojan si vine ca raspuns la afirmatiile facute in urma cu cateva zile de presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, la Ilfov.
Premierul spunea ca nu are nevoie de lectii, cu referire directa la revenirea in activitatea politica din PNL a fostului presedinte liberal, Theodor Stolojan.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.