Stolojan il acuza pe Tariceanu de suficienta si aroganta

Tonul filialelor PNL fata de revenirea lui Theodor Stolojan tinde sa se schimbe. Daca la inceput s-au exprimat doar rezerve si critici pe chestiuni punctuale, acum lideri liberali din teritoriu cer sanctiuni pentru cei care contesta actuala conducere si vor schimbarea liniei politice a PNL. Semnalul a fost dat chiar de catre presedintele partidului, Calin Popescu Tariceanu, care i-a amenintat cu Statutul pe membrii partidului care critica public starea de lucruri actuala. In plus, primul-ministru nu agreeaza nici proiectul unor consultari ale lui Stolojan cu filialele pentru evaluarea stadiului in care se afla acum PNL. "Intentia unui membru de a se consulta cu filialele este putin, sa spunem, nefireasca. Sigur, ca oricare membru de partid, poate sa aiba discutii cu colegii din partid, nu este nici un fel de problema", a spus Tariceanu.

Imediat, suporterii primului-ministru au avut luari publice de pozitie prin care au cerut masuri ferme impotriva "disidentilor","chiar si sub forma sanctiunii cu excluderea din partid, impotriva tuturor membrilor care, dintr-un motiv mai mult sau mai putin intemeiat, ataca in mod public conducerea legitima a partidului", dupa cum se arata intr-un comunicat al PNL Harghita.

Liderul liberalilor harghiteni, Dorin Sangeorzan, a cerut sustinatorilor "proiectelor politice perdante" sa puna capat atacurilor la adresa lui Tariceanu si a guvernului sau: "Daca Theodor Stolojan doreste binele PNL, asa cum il dorea pe vremuri, ii recomandam sa discute toate aceste teme in forurile interne ale partidului nostru si sa nu mai atace in mod public conducerea PNL". La fel de radicali sunt liberalii vasluieni, ce au solicitat si ei sanctiuni severe astfel incat partidul sa se ocupe de integrare, nu de "rezolvarea frustrarilor sau intereselor egoiste ale unor membri sau altora".

Simpatia nu mai este suficienta

Organizatia PNL din Satu Mare se declara ingrijorata de "repetatele demersuri ale unor lideri politici de a destabiliza Partidul National Liberal prin declaratii si actiuni ostile".

Deputatul George Scutaru, presedintele PNL Buzau, a apreciat ca simpatia fata de Stolojan nu este suficienta pentru a crea un curent in favoarea proiectelor acestuia.

"Nu confundati simpatia fata de Stolojan cu dragostea fata de fuziunea cu PD, pentru ca aici lucrurile se despart. Poti sa ai simpatii pentru Stolojan, nu e o problema. Ii suntem recunoscatori pentru ce a facut ca presedinte al PNL in perioada in care a condus destinele acestui partid, dar a-l simpatiza sau a-l stima pe Stolojan nu e acelasi lucru cu a fi sustinatorul fervent al fuziunii cu PD. Poti sa-l simpatizezi pe Stolojan, dar asta nu inseamna ca ii sustii proiectul politic", a declarat Scutaru.

Ceva mai nuantata este pozitia liberalilor din Vrancea. "Avem nevoie de domnul Theodor Stolojan si il asteptam in PNL", afirma deputatul Nini Sapunaru. Totusi, acesta nu uita sa precizeze ca presedintele legitim al partidului este Tariceanu.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.