Liderul PSD, Mircea Geoana nu se mai grabeste sa depuna motiunea de cenzura.

Dupa ce a fost tras de urechi la Bruxelles in legatura cu colaborarea cu PRM, Geoana a incercat sa dreaga busuiocul.

Mai nou, el a anuntat ca motiunea va fi depusa undeva prin luna iunie, dupa reuniunea Consiliului European. Principalul motiv pentru care liderul PSD recurge la aceasta strategie pare a fi dorinta de a nu crea instabilitate politica.

Cu sau fara PRM Geoana ii da inainte cu motiunea, facand in acelasi timp precizarea ca demersul va fi mai puternic si mai convingator cu sprijinul colegilor peremisti. Geoana a declarat ca "a nega dreptul la motiune al PSD doar pentru ca cei din Guvern nu se inteleg este un nonsens democratic. Daca aceasta majoritate nu mai functioneaza, sa o stim! Daca primul ministru Tariceanu nu mai are sprijin in actualitatea majoritate, sa o stim!" pentru ca "acesta incertitudine din arcul majoritar se transfera intr-o foarte slaba performanta guvernamentala." In schimb, discursul lui Geoana, la Bruxelles a fost cu totul altul.

El n-a mai pomenit nimic de motiune si s-a aratat interesat, alaturi de socialistii europeni, de integrarea la termen a Romaniei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.