Lupta din cadrul Aliantei D.A. pentru Primaria Capitalei a intrat intr-o noua faza. Ludovic Orban si Adriean Videanu au convenit ca nu vor folosi insemnele Aliantei in precampanie, dar fiecare incearca sa obtina nominalizarea pe baza sondajului de opinie. La intalnirea de impacare a celor doi au luat parte vicepresedintele PD Radu Berceanu si secretarul general al PNL, Mihai Voicu.

Scandalul intre cele doua parti a izbucnit dupa ce democratii au reclamat faptul ca Orban a folosit la lansarea candidaturii sale haine portocalii, dar si alte materiale cu insemnele Aliantei. Orban a sustinut ca pelerinele pe care le-a folosit au alta nuanta decat portocaliul Aliantei. Candidatul PNL le-a reprosat colegilor din Alianta ca au facut declaratii publice critice la adresa sa. Deocamdata, cei doi isi vor face campanie separat, urmand ca insemnele si culorile Aliantei sa poata fi folosite doar de cel care va fi desemnat candidat al Aliantei. Candidatul Aliantei va fi ales dintre cei doi pe baza unui sondaj de opinie realizat in perioada 29 ianuarie - 2 februarie de catre institutele CURS si CSOP. De altfel, tema sondajului de opinie a fost discutata si de catre conducerea Aliantei D.A. dupa ce controversele dintre cei doi candidati s-au mai potolit. Pe langa popularitatea lui Orban si Videanu, va fi masurata si capacitatea acestora de a invinge diversi candidati ai PSD.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.