Dupa o saptamana tensionata in care s-a incurcat in explicatii referitoare la protocolul cu PSD, Mircea Geoana a fost chemat la ordine tocmai la Bruxelles.

Liderii socialistilor europeni i-au solicitat presedintelui PSD sa vina personal sa le explice ce are de gand cu aceasta alianta care nu le place si sa-l puna la punct pe Geoana. De altfel, pe tot parcursul saptamanii, liderii PES au transmis semnale la Bucuresti ca nu sunt de acord cu aceasta alianta, dar Geoana s-a facut ca ploua. El a recunoscut insa in timpul conferintei de presa de ieri ca a discutat pe subiectul protocolului cu socialistii europeni. Adrian Severin i-a transmis presedintelui PSD inca de la Biroul Permanent de la inceputul saptamanii trecute ca partenerii europeni au ramas stupefiati de intentiile PSD-ului. Acum, pentru ca in ciuda acestor mesaje Geoana nu s-a potolit, liderii PES vor sa-l atentioneze fata in fata. Pesedistii ardeleni, care s-au opus din start semnarii vreunui protocol cu PRM-ul, erau foarte bucurosi la aflarea vestii ca Geoana va fi tras la raspundere de partenerii europeni, in speranta ca in fata acestora, liderul PSD nu va mai putea aduce niciun argument favorabil aliantei cu partidul lui Corneliu Vadim Tudor.

Liderul PSD sare in apararea PRM

La conferinta tinuta chiar inainte de plecarea spre Bruxelles, Geoana s-a incapatanat ,totusi, sa ia apararea PRM-ului. El a trimis jurnalistii sa-l intrebe pe "pacientul national" Traian Basescu cum a putut sa fie ales cu voturile PRM ca presedinte al Romaniei, sau pe Bogdan Olteanu cum a ajuns presedintele Camerei Deputatilor cu voturile aceluiasi partid.

"Cand voturile PRM merg la actula putere, sunt baieti draguti, daca eventual voturile PRM merg alaturi de PSD, devin brusc xenofobi", a cautat Geoana scuze pentru o posibila alianta cu partidul lui Vadim Tudor. Mai mult, presedintele PSD a amintit ca partidul sau a avut de suferit de pe urma "inabilitatii" cu care a tratat electoratul PRM la alegerile pentru Cotroceni sau pentru conducerea Camerei Deputatilor. Aceeasi situatie a fost si la alegerile locale pentru Cluj, a facut Geoana aluzie la cel mai vocal oponent al acestui proiect, Ioan Rus, care a pierdut primaria respectiva pentru ca voturile PRM s-au dus laEmil Boc. "PSD nu mai face eroarea din 2004 de a spune «da» cuiva si «nu» altcuiva", a lasat liderul partidului toate usile deschise. Dar, luat la intrebari amanuntite despre calitatile politice ale lui Vadim Tudor, Geoana a intrat in mare incurcatura. Noroc ca a fost scos in graba din conferinta de presa de senatorul Cristian Diaconescu!


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.