Proiectul politic, privind constituirea unei platforme de dezbatere si coagulare a stangii romanesti - Polul Social, va fi lansat intr-o ampla dezbatere in 23 mai a.c, la complexul Romexpo din Bucuresti.

"Cu prilejul reuniunii va fi data publicitatii o declaratie de intentie privind constituirea Polului Social ca principala platforma a stangii din Romania", a declarat, ieri, presedintele Fortei Democrate din Romania, Petre Roman. El s-a intalnit cu fondatorul PSD, Ion Iliescu. La discutii au fost prezenti reprezentantii Ligii Nationale Antisaracie, care au prezentat un document de sustinere a Polului Social.

Roman a subliniat importanta acestui proiect pentru unitatea fortelor de stanga din Romania, acesta dorind a se constitui, la un moment dat, intr-o constructie politica. Potrivit presedintelui FDR, PSD nu si-a manifestat deocamdata intentia de a colabora intr-o asemenea directie. Proiectul Polului Social a creat, in ultima perioada, o serie de controverse in PSD, in conditiile in care presedintele partidului, Mircea Geoana, nu admite ideea ca acesta sa aiba loc "in afara sau pe langa PSD".

Ion Iliescu a precizat insa ca nu este vorba despre o ruptura de PSD sau despre un partid separat, ci despre un forum mai larg de dezbatere menit sa coaguleze si sa intareasca fortele de stanga de pe scena politica romaneasca. El si-a manifestat dorinta de a-i reuni in zona stangii pe reprezentantii intelectualitatii, societatii civile, ai pensionarilor, agricultorilor, sindicatelor.

Cronica Romana

Sursa: Cronica RomanaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.