Potrivit unor surse din partid, pedistii pregatesc astazi un atac la adresa colegilor liberali de Alianta cu ocazia sedintei Colegiului Director al PD.

Ministrii partidului cu resposabilitati pe integrare, Vasile Blaga (Interne), Sulfina Barbu (Mediu), Anca Boagiu (Integrare) si Monica Macovei (Justitie), vor veni in fata sefilor de filiale ai PD si vor prezenta un raport comparativ al situatiei fiecarui minister in parte, din momentul in care a fost preluat pina acum.

Scopul nedeclarat al intrunirii este de fapt o contraofensiva la propunerea pe care PNL a facut-o in Alianta, de organizare a unei manifestari de prezentare a rezultatelor Cabinetului Tariceanu la 500 de zile de guvernare. Propunerea liberalilor a creat atunci o mare nemultumire in rindul democratilor.

Acestia il acuzau pe primul-ministru, Calin Popescu Tariceanu, ca prin organizarea unei asemenea manifestari, imediat dupa Raportul de tara, intentioneaza sa-si asume capitalul politic al unui eventual Raport de tara foarte bun.

Jocul de-a rapoartele

Drept urmare, Biroul Permanent al PD, in sedinta de luni, a decis ca partidul sa-si organizeze propria manifestare in care sa prezinte rezultatele ministrilor pe care i-a desemnat si care aveau responsabilitati in domeniile sensibile vizate de comisarii europeni. Tototdata, pe buzele majoritatii democratilor circulau ieri datele obtinute din proiectul de Raport, pe care Comisia Europeana il va prezenta marti.

Mai multi membri ai PD intentionau sa lanseze atacuri la adresa liberalilor, folosind ca motiv domeniile ramase cu stegulete rosii in Raport si care sint controlate de PNL. Este vorba despre Ministerul Finantelor si de cel al Agriculturii.

Macovei, in premiera la o sedinta PD

Este pentru prima data cind ministrul Justitiei, Monica Macovei, participa la o intrunire de partid a democratilor. Pina acum, ori a refuzat invitatiile democratilor, ori acestia au invitat-o doar prin intermediul mass-media, fara a-i adresa o invitatie directa.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.