Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului au decis infiintarea unei subcomisii parlamentare de control al CNSAS. Aceasta va fi formata din membri ai Comisiilor juridice.

Parlamentarii raspund astfel unei nemultumiri a CNSAS exprimate de secretarul Constantin Buchet. Acesta a spus ca in mandatul anterior institutia din care face parte nu avea cui sa se adreseze la Parlament pentru rezolvarea problemelor curente deoarece Legislativul nu a avut nici o comisie sau vreun raportor pentru activitatea CNSAS.

La intalnirea Comisiilor cu presedintele si secretarul CNSAS, Claudiu Secasiu si Constantin Buchet, s-a convenit ca subcomisia sa faca si propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ care reglementeaza activitatea Consiliului. S-a elaborat si un raport de activitate al CNSAS pentru perioada 2000-2004 care urma sa fie luat ieri in discutia sedintei reunite a plenului celor doua Camere. Evaluarea este in general una defavorabila din cauza blocajelor ce au redus eficienta Consiliului.

"In acea perioada, CNSAS a stralucit prin lupte interne si incapacitatea de a duce la bun sfarsit mandatul pe care i l-a incredintat Parlamentul", a declarat senatorul UDMR Peter Eckstein-Kovacs.
Totodata, Claudiu Secasiu a anuntat ca, in urma intelegerii cu SRI, acesta va incepe sa remita de saptamana viitoare, cartotecile celor 1.300.000 de dosare pe care CNSAS le-a preluat in depozitul de la Popesti-Leordeni. Secasiu a spus ca fara cartoteci nu se poate face o identificare minima intre numele de cod si numele real al persoanei ce constituie subiectul unui dosar.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.