Parlamentarii raspund astfel unei nemultumiri a CNSAS exprimate de secretarul Constantin Buchet. Acesta a spus ca in mandatul anterior institutia din care face parte nu avea cui sa se adreseze la Parlament pentru rezolvarea problemelor curente deoarece Legislativul nu a avut nici o comisie sau vreun raportor pentru activitatea CNSAS.

La intalnirea Comisiilor cu presedintele si secretarul CNSAS, Claudiu Secasiu si Constantin Buchet, s-a convenit ca subcomisia sa faca si propuneri pentru imbunatatirea cadrului legislativ care reglementeaza activitatea Consiliului. S-a elaborat si un raport de activitate al CNSAS pentru perioada 2000-2004 care urma sa fie luat ieri in discutia sedintei reunite a plenului celor doua Camere. Evaluarea este in general una defavorabila din cauza blocajelor ce au redus eficienta Consiliului.

"In acea perioada, CNSAS a stralucit prin lupte interne si incapacitatea de a duce la bun sfarsit mandatul pe care i l-a incredintat Parlamentul", a declarat senatorul UDMR Peter Eckstein-Kovacs.
Totodata, Claudiu Secasiu a anuntat ca, in urma intelegerii cu SRI, acesta va incepe sa remita de saptamana viitoare, cartotecile celor 1.300.000 de dosare pe care CNSAS le-a preluat in depozitul de la Popesti-Leordeni. Secasiu a spus ca fara cartoteci nu se poate face o identificare minima intre numele de cod si numele real al persoanei ce constituie subiectul unui dosar.