Plenul reunit al celor doua Camere a aprobat, prin vot, infiintarea a doua comisii comune, cea pentru elaborarea unui cod electoral si comisia pentru statutul deputatilor si senatorilor.
Comisia pentru elaborarea codului electoral are ca data-limita 31 octombrie 2006, pentru a finaliza propunerea legislativa care sa insumeze: alegerile parlamentare si locale, alegerile prezidentiale si alegerea europarlamentarilor. Partidele parlamentare vor fi reprezentate in comisie de 15 membri, dintre care cinci ai Aliantei, cinci ai PSD, doi de la PRM, unul de la PC, unul de la UDMR si un deputat apartinand minoritatilor nationale.

La lucrarile comisiei vor fi prezenti, fara drept de vot, un reprezentant al guvernului, un reprezentant al Autoritatii Electorale Permanente si cate un reprezentant al Comisiilor pentru egalitate de sanse din Camera si din Senat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.