Presedintele Traian Basescu participa, azi, la ceremoniile din Polonia de marcare a 60 de ani de la eliberarea prizonierilor din lagarul de la Auschwitz-Birkenau. Prima parte a manifestarilor se va desfasura in Teatrul Juliusz Slowacki din Cracovia si va cuprinde vizionarea unei serii de documentare privind tragedia evreilor care au fost prizonieri ai lagarului.

De asemenea, vor sustine discursuri presedintii Poloniei, Federatiei Ruse si Israelului, presedintele Congresului Mondial Evreiesc si unul dintre supravietuitorii de la Auschwitz, Ellie Wiesel, evreu de origine romana, laureat al Premiului Nobel, presedintele Comisiei Internationale pentru Studierea Consecintelor Holocaustului in Romania.

Vor rosti alocutiuni reprezentantii comunitatilor de supravietuitori de la Auschwitz, presedintii Poloniei, Federatiei Ruse si Israelului si va fi citit mesajul Papei Ioan Paul al II-lea.

Gardianul

Sursa: GardianulTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.