Liderul UDMR, Marko Bela , s-a declarat, ieri, nemultumit de faptul ca unii lideri ai Coalitiei au facut aprecieri cu privire la modificarea Regulamentelor de functionare ale Camerelor, fara sa se fi consultat si cu UDMR, informeaza Mediafax. "Nu este bine ca intr-o coalitie sa se faca declaratii de presa inainte sa te corelezi cu partenerii tai, cel putin in cazurile importante, majore. Iar Regulamentul de conducere al Camerei este o problema majora", a precizat liderul UDMR. Marko Bela a adaugat ca "deocamdata, exista o scuza - lipsa unui protocol de functionare. Dar peste cateva zile, aceasta scuza nu va mai functiona" si a precizat ca documentul va fi semnat in cursul acestei saptamani. Intrebat daca va sustine Alianta D.A. PNL-PD in demersurile de inlocuire din functie a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor, liderul UDMR a spus ca problema va fi discutata in cadrul Coalitiei. "Vom discuta in Coalitie acest lucru. Trebuie sa vedem cum functioneaza Camera sub aceasta conducere si care sunt propunerile de modificare a regulamentului de functionare", a declarat liderul Uniunii.

Szekely Ervin, la Sanatate

Marko Bela a anuntat ca Szekely Ervin a fost nominalizat din partea formatiunii pentru functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Reprezentantii UDMR au continuat, ieri, discutiile in Consiliul Operativ privind ocuparea diferitelor functii in structurile guvernamentale, fiind facute o serie de propuneri in acest sens. UDMR anuntase saptamana trecuta ca va sustine nominalizarea fostului deputat Szekely Ervin pentru functia de secretar de stat in Ministerul Justitiei. Uniunea a renuntat la aceasta propunere dupa ce premierul Calin Popescu Tariceanu s-a pronuntat pentru numirea unor secretari de stat apolitici la Ministerul Justitiei. In final, la Ministerul Justitiei a fost numit un secretar de stat de nationalutate maghiara, Katalin-Barbara Kibedi, dar care nu este membru UDMR.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.