Democratii sustin ca nu mai vor sa intre in conflict cu liberalii. In acelasi timp, insa, ei acuza PNL ca s-a indepartat de la programul comun de guvernare

Dupa o regula deja stiuta, dupa fiecare disputa din interiorul Aliantei, unul dintre partide iese cu un mesaj de buna intelegere si pune interesul tarii mai presus de orice. Ieri a venit randul democratilor. Emil Boc a refuzat sa comenteze acuzele liberalilor facute la adresa PD si a presedintelui Traian Basescu.

Motivul invocat a fost acela ca nu vrea sa creeze o criza guvernamentala. "PD nu va intra in nici un joc, pentru a nu crea o criza politica de natura sa afecteze stabilitatea politica a tarii si integrarea Romaniei in UE", a declarat Boc. Acest lucru nu i-a impiedicat insa pe colegii sai de partid sa spuna ca PNL nu isi respecta angajamentele luate in fata cetatenilor. "Consideram ca atat noi ca partid, cat si presedintele Romaniei, ne respectam angajamentele asumate in fata opiniei publice si trebuie sa constatam ca, daca cineva s-a indepartat de la agenda pe care am stabilit-o impreuna, din punctul nostru de vedere aceasta problema o au colegii nostri de la PNL", a sustinut Negoita, dupa sedinta Biroului Permanent National al PD.

El a adaugat ca nu intelege de ce unii liberali il critica pe Traian Basescu pe motiv ca nu ar dori deconspirarea Securitatii, toate atacurile fiind, de fapt, nefondate. La randul sau, deputatul PD de Hunedoara Monica Iacob-Ridzi a declarat ca PNL se comporta ca o sotie care se plange mereu ca este inselata. "Relatia dintre membrii celor doua formatiuni ar trebui sa se bazeze pe incredere", considera deputatul democrat. In opinia sa, "tot acest ultim scandal care a fost provocat intre PNL si PD a pornit de la informatii false". "PD nu are nici o idee sa faca un pact cu PSD. Nu stiu ce i-a apucat pe liberali, dar noi nu vrem sa obligam pe nimeni sa iasa de la guvernare", a mai spus Monica Iacob-Ridzi, citata de Mediafax.

Liderul grupului parlamentar PD din Camera Deputatilor, Cristian Radulescu, le-a transmis liberalilor ca "ar trebui sa aiba o prestatie eficienta si reactii echilibrate, pentru ca cel care apreciaza aceste declaratii este poporul si asta se vede clar in sondaje".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.