Se pare ca nu s-a "inventat" inca un "leac" care sa poata stopa migratia politica. In ciuda numeroaselor poiecte care au fost dezbatute in acest sens si a "amenintarilor" liderilor de partide, "romanul" nostru face tot ceea ce stie el mai bine, si anume migreaza spre alte locuri sau alte ... partide.
Nemultumiti, insa, unii iau atitudine, dupa cum este si cazul presedintelui democratilor mureseni, Dorin Florea, care acuza fosta conducere a filialei PNL ca "a fortat" mai multi primari din judet sa treaca in tabara liberalilor.

Potrivit lui Florea, atat actualul prefect, Ciprian Dobre, cat si deputatul Eugen Nicolaescu au "comandat" controale la anumite primarii din judet, dand ca exemplu in acest sens Primaria din Band, unde s-au gasit "circa 12 puncte in neregula". Controlul a fost urmat, potrivit declaratiei primarului Florea, de intrarea lui Mircea Rusu in PNL. Mai mult decat atat, acesta a afirmat ca, probabil, controalele din ultimul an de la Primaria Targu Mures au avut acelasi scop. Sunt insa si primari care "poftesc" la PD.

In aceasta situatie se afla si primarul comunei Telciu, judetul Bistrita-Nasaud, Sever Muresan (fost peunerist), care a declarat ca si-ar dori sa devina democrat. De altfel, Muresan a recunoscut ca a purtat discutii cu democratii, acestia din urma avand disponibilitatea de a-l primi in randurile lor. "Daca ma voi inscrie in vreun partid, acela va fi PD. Am discutat cu ei. Nu sunt stabilite termene, au fost doar discutii principiale, insa am ajuns la un acord", a spus primarul. La randul sau, liderul organizatiei PD Bistrita-Nasaud, Ioan Oltean, a precizat ca, in principiu, este de acord cu venirea lui Muresan in PD. "Atata timp cat el se inscrie in prevederile regulamentului partidului, nu cred ca sunt probleme", a afirmat vicepresedintele PD, adaugand totusi ca decizia finala apartine membrilor filialei, care vor hotari daca Sever Muresan va fi primit sau nu in formatiune. Nici PRM-ul nu este ocolit.

Astfel, social-democratul Marin Diaconescu a devenit, "peste noapte", peremist. Acesta s-a inscris ieri in PRM, declarand ca a plecat din PSD deoarece se saturase sa i se spuna ca apartine unui partid "de corupti si hoti" atata timp cat el nu se simte "nici corupt si nici hot". Proaspatul peremist face parte din fostii deputati ai PSD care l-au criticat aspru pe Mircea Geoana pentru ca i-a facut golani pe social-democratii care il sustineau, in urma cu doua luni, pe Adrian Nastase.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.