Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anuntat, ieri, cu vadita satisfactie ca partidul sau „va semna saptamana viitoare un Protocol de colaborare parlamentara cu PSD, la nivel de presedinti“.

In acest context, Vadim si-a precizat dorinta ca motiunea de cenzura, anuntata de PSD pentru luna mai, sa fie amanata pentru iunie din cauza faptului ca parlamentarii PD vor sustine demersul. Acest lucru va duce la caderea Guvernului, iar luna mai, care este a raportului de tara, nu e potrivita pentru o criza politica, a argumentat Vadim.

El a prezentat si conditiile pe care le-ar pune PRM pentru aceasta colaborare cu PSD: "eliminarea coruptilor". Vadim e sigur ca saptamana viitoare, marti sau miercuri, protocolul PRM-PSD, a carui idee ii apartine, va fi semnat. Initial, acest protocol trebuia sa fie parafat de liderii grupurilor parlamentare ale celor doua partide, a explicat presedintele PRM. Ulterior insa, cei doi presedinti au convenit sa semneze chiar ei actul, pentru ca liderii din Parlament ar putea fi de alta parere. "Ion Iliescu e liderul PSD la Senat, el are alte intentii cu polul lui de 20 de lei", a explicat ironic Vadim motivatia implicarii directe a presedintilor celor doua partide.

Posibila colaborare, in caz de anticipate

Tribunul nu s-a sfiit sa-l laude ieri pe Mircea Geoana, afirmand ca il simpatizeaza si ca oricum el, personal, va fi "un om de stanga mereu". Vadim a mai spus ca despre o alianta electorala cu PSD, in caz de anticipate, e prematur sa se pronunte, dar nu a exclus aceasta posibilitate. Dar cu cine altcineva sa se alieze?, a prezentat el ratiunile unei asemenea intelegeri. Mai mult, Vadim a aratat ca electoratul PSD ar fi facut reprosuri conducerii partidului ca in 2000, in loc sa faca o alianta cu PRM de care s-au folosit, s-au coalizat cu UDMR. "PSD nu va putea refuza o alianta cu noi, dar vom pune conditii", a spus Vadim raspicat. Tribunul nu se teme de discutiile sau de posibilele intelegeri ale PSD cu partidele din Alianta, pentru ca, spune el,

"nu-i suporta Basescu pe cei din PSD". Vadim e sigur, asadar, ca "nu se mai reface fostul partid" care ingloba PD-ul si PSD-ul de astazi.

Geoana confirma pactul politic cu PRM

Mircea Geoana a recunoscut ieri, in timpul unei vizite prin judetul Arges, ca a discutat despre o intelegere cu Vadim si a convenit "pentru aceasta sesiune parlamentara si pentru cele care vor urma" ca, daca nu vor fi anticipate, sa existe "un mecanism de colaborare parlamentara structurat intre cele doua partide de Opozitie". Presedintele PSD nu pare a se teme de afectarea imaginii partidului sau pe plan international din cauza unei colaborari cu PRM. "De ce s-ar intampla asta?", a replicat Geoana unei intrebari pe aceasta tema, prefacandu-se ca a uitat avertizarile negative ale Ambasadei SUA din Romania sau a altor institutii internationale la adresa PRM.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.