Potrivit unor surse, PD este convins ca premierul Tariceanu incearca sa-si intareasca pozitia dupa Raportul din mai, obligind ministrii sa iasa la raport.

Partidul Democrat a intrat la idei. Potrivit unor surse din partid, pedistii banuiesc ca marcarea celor 500 de zile de guvernare ar fi o miscare prin care premierul Tariceanu incearca sa-si legitimeze pozitia la virful Guvernului.

Nemultumire la PD

Conducerea Aliantei a decis sa organizeze in iunie o manifestatie pentru marcarea a 500 de zile de guvernare. Ministrii Cabinetului Tariceanu ar urma sa-si prezinte evaluarea activitatii de pina acum. Decizia luata miercuri dupa-amiaza a stirnit nemultumire in rindurile democratilor. Imediat dupa sedinta conducerii Aliantei, PD s-a intrunit intr-un Birou Permanent extins la care au participat si secretarii de stat numiti de partid. Emil Boc a prezentat propunerea facuta de liberali in CNC al Aliantei, insa majoritatea pedistilor s-au declarat impotriva organizarii unui astfel de eveniment.

Oltean: "Sint categoric impotriva"

"Eu sint categoric impotriva unei asemenea manifestari, atita vreme cit pensionarii sint in strada si batrinii sint la cozi in farmacii. Intii sa rezolvam aceste probleme si dupa aceea putem sa ne ocupam linistiti de asemenea manifestari grandioase", spune vicepresedintele PD Ioan Oltean. Surse din conducerea PD sustin insa ca adevaratele motive ale nemultumirii democratilor sint altele. Pe de-o parte, ar fi incercarea premierului Calin Popescu Tariceanu de a-si insusi un eventual capital politic, rezultat in urma unui Raport de tara pozitiv. Si de alta parte, Tariceanu ar cauta sa legitimeze activitatea propriului Guvern, in eventualitatea in care va fi din nou pus in fata deciziei organizarii alegerilor anticipate dupa ianuarie 2007.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.