Presedintele-jucator Traian Basescu s-a simtit cat se poate de bine la deschiderea expozitiei de tehnologie a informatiei si comunicatii - CERF 2006: a tras cu mingea la poarta, a butonat la unul dintre jocurile expuse si s-a fotografiat in mai multe randuri cu tinerele prezentatoare de la diferite standuri.

Seful statului si-a inceput vizita cu un discurs care i-a lasat cu gura cascata pe cei prezenti.

"Din 1979-80, munca mea nu s-a mai putut desfasura fara sprijinul eficient al calculatoarelor. in 79-'80 era de neimaginat coordonarea activitatii pe o nava-petrolier construita in Japonia si, mai tarziu, in Romania, pe care calculatoarele, tehnologia de varf sa nu fie partener al ofiterului de marina. De atunci am ramas cu obiceiul de a-mi lua cel mai statornic, eficient si corect partener, dupa sotie, calculatorul", s-a destainuit Basescu. Seful statului a mai marturisit ca, urmare a bazelor de date "care umbla dupa noi", nu mai este nevoie "sa intri in biblioteca".

El s-a plans insa ca in institutile romanesti s-au investit sume foarte mari de bani in "tehnica de informatii", dar computerele se folosesc tot ca masini de scris, ele nefiind utilizate decat in proportie de 10%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.