Partidul Democrat va infiinta o comisie interna de reactualizare a doctrinei politice, in intentia de "a raspunde pragmatic aderarii Romaniei la UE".

Potrivit liderului Emil Boc, in noua forma, doctrina PD va fi "cat mai apropiata de om, cat mai pragmatica". "Aceasta comisie are rolul de a compatibiliza doctrina noastra cu noile evolutii rezultate din provocarile aderarii Romaniei la UE si cu aparitia Manifestului de la Roma al Congresului PPE", a spus Boc, citat de Mediafax.

In opinia liderului democrat, programul politic va raspunde concret unor intrebari referitoare la probleme precum cele privind pensiile, tinerii, mediul, IMM-urile, din perspectiva integrarii Romaniei in UE la 1 ianuarie 2007. Boc a mai precizat ca in interiorul partidului va fi infiintata o comisie de reactualizare a programului politic, care va fi coordonata de el, Adriean Videanu si Vasile Blaga. Iar din aceasta comisie ar putea face parte si experti din afara spectrului politic.

Pe de alta parte, Emil Boc a sustinut ca "nu a existat si nu exista nici un plan de colaborare PD-PSD". Presedintele democrat a infirmat si "scenariul politic" potrivit caruia, dupa prezentarea Raportului de tara al Comisiei Europene din luna mai, democratii s-ar retrage de la guvernare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.