Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, un memorandum intern privind majorarea cu 9% a baremurilor de cheltuieli pentru actiunile de protocol.

Explicatia unei astfel de masuri a fost aceea ca indexarea de 9 procente va acoperi rata inflatiei. Masura va fi aplicata incepand cu data de 9 mai.
Potrivit memorandumului, pentru mesele oficiale oferite cu ocazia vizitelor oficiale ale strainilor la Camera Deputatilor, baremul maxim de cheltuieli porneste de la 180 de lei de persoana, pentru actiunile cu protocol de grad zero, adica pentru invitatii straini care au grad similar cu cel al presedintelui Camerei, si ajunge la 110 de lei de persoana pentru delegatiile parlamentare.

Baremul maxim de cheltuieli pentru oaspetii straini invitati pe cheltuiala Camerei este cuprins intre 230 de lei si 130 de lei, in functie de gradul de protocol. In memorandum sunt precizate si baremurile prevazute pentru alte cheltuieli de protocol, cu ocazia vizitelor unor oaspeti straini.

Pentru cafea, apa minerala, sucuri, in timpul primirilor sau tratativelor, baremul este de 7 lei de persoana, iar pentru cadouri 1470 de lei.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.